14 sep 2015

Hvordan bruges social media hos Magna-Tiles? Case #3

I denne uge blogger jeg om brugen af Social Media Marketing hos et større internationalt firma kaldet Magna-Tiles. Og hvorfor så blogge om det? Det skyldes at jeg via mit 8-16 job kan se at salget af Magna-Tiles er stigende i Danmark netop nu og sikkert også på verdensplan. Magna-Tiles popularitet er hastigt stigende i blandt børn og unge og hvordan kan det mon være? Lad os se hvad de gør på de sociale medier…

Hvad er Magna-Tiles?
Magna-Tiles® er et rigtig sjovt magnetisk konstruktions legetøj for børn i 3 års alderen og opefter. De innovative og magnetiske figurer er designet til at fastholde børnenes interesse og koncentration. De magnetiske figurer, i flotte massive farver, klare farver eller gennemsigte, er med til at fremme fantasifulde og kreative lege hos børnene, som lærer både om symmetri, farver, former, mønster genkendelse, magnetisme, fin motoriske færdigheder og 3D bygge færdigheder, når de leger med de sjove og populære plastik-fliser.

Magna-Tiles

Magna-Tiles legetøjet blev opfundet i 1997 af en japansk matematiklærer, der brugte figurerne til at lære børn om former igennem leg. Han blev inspireret af børnene og havde matematikken i hovedet, imens han opfandt magna-figurerne, der har magneter langs figurens kanter, så brikkerne altid kan sættes sammen.

“This basic toy delights kids and parents alike. It’s perfect for the 3-to-7 year old crowd. Actually, make that the 3-to-107 year old set. Magna-Tiles are a 3D magnetic building toys that have an illustrious history (see below), but we like them because they provide hours and hours of fun.”

http://alphamom.com/family-fun/party-play/instant-crowd-pleaser-magna-tiles/

Er Magna-Tiles på de sociale medier?
Ja! Det er de og de gør det rigtig godt.

En del af grunden til Magna-Tiles popularitet hos børn og forældre, må være deres social media marketing strategi og deres tilstedeværelse på de sociale medier. Besøger man Magnatiles.com ser man hurtigt at man kan følge Magna-Tiles® på både Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram og YouTube.

Facebook:
Magna-Tiles styrer selv deres Facebookside, hvor de blandt andet viser billeder og skriver historier om deres kunder og kundernes børn. Her er også plads til nyheder, som for eksempel udgivelsen af de nye MagTiles i farven sort. De Sorte Magna-Tiles kan desværre ikke købes i Europa endnu, men jeg håber da at de kommer til Danmark inden så forfærdeligt længe.

MagnaTiles-Black-Dog-2-600x400

YouTube:
På Magna-Tiles YouTube kanal ligges der videoer ud, hvor man kan lære at samle bestemte figurerer, så man kan få lidt øvelse i at bygge med MagTiles. Byg for eksempel en fisk, en hund eller et tårn. Der er hele ni forskellige videoer i øjeblikket.

Pinterest:
På Pinterest har Magna-Tiles deres helt egen kanal, med en del forskellige ”opslagstavler”. Man finder blandt andet en opslagstavle om Magnatiles og leg med lys. Om Magnatiles og matematik. Om Magnatiles og klasseværelset, men også alverdens andre opslagstavler med anden inspiration og billeder fra fans verden over. Det er genialt og ser man som forældre at de andres børn har det sjovt, så er man jo ret meget tilbøjelig til at købe samme legetøj til sine egne børn. Det er gratis markedsføring og det virker for Magna-Tiles.

Twitter:
Twitter er et kæmpestort socialt medie i USA, dog knap så populært her i Danmark, men rigtig mange mennesker, fra rigtig mange forskellige sociale lag, benytter sig at de korte ”twitter” beskeder, ofte vedhæftet et billede, fra deres instagramprofil. Du kan følge Magna-Tiles på brugeren @magnatiles og vil du selv deltage i snakken om de sjove magnetiske brikker, så benyt hashtagget #magnatiles i dine beskeder.

Magna-Tiles®-Ice-Item-14732-Dog-600x573

Instagram:
Magnatiles er selvfølgelig også at finde på Instagram, hvor deres fans ”tagger” deres profil @magnatiles eller bruger hashtagget #magnatiles når billeder deles og snakken går om de sjove magnetiske plastikfliser. Ved blot at sidde og kigge på alle disse Magna-Tiles billeder, får man inspiration til 1000 ting man kan gå i gang med at bygge.

”Out of all the brands, I have found that Magna-tiles are easiest to use if you want to build big, interesting creations. We play with the Magna-tiles at least every morning and every evening.”

http://rhodeygirltests.com/

Hvorfor er konstruktions legetøj godt?

Man kan spørge sig selv om hvorfor konstruktionslegetøj er så sjovt for børnene? Det er så populært og sjovt, fordi børnene selv kan bestemme hvordan legen skal udvikle sig og fordi børnene får lov til at bruge fantasien og kreativiteten. Leger barnet med en bil, så kan bilen trille og køre rundt på en bane eksempelvis og så kan man fantasere lidt om hvor bilen kører hen. Det er helt anderledes med konstruktionslegetøjet. Med Magnatiles og andre former for konstruktionslegetøj, kan barnet bygge ting. Der kan bygges huse, biler, borge, tårne, byer, sjove former, ja alverdens ting. Kun barnets egen fantasi sætter egentlig en grænse hvor hvad der kan bygges. Så frem for kun at lege et øjeblik med legetøjet, så bliver det til mere leg og mere kvalitetstid med det samme legetøj. Som flere legetøjsanmeldere bider mærke i, så bliver der leget med Magna-Tiles flere gange om dagen, hver dag.

“I like to rotate my toys every few months so that when my kids start getting bored with some I rotate in another batch they haven’t seen in a while and they get all excited to be reunited. Magna-tiles are the only ones I don’t rotate out… and that is becausethey are the only toys the kids play with every single day. They never miss a day playing with them. They never get bored with them and they are finding new ways to play with them as they get older.”

http://enchantedmommy.com/magna-tiles-review-best-toy-ever/

Hvorfor er Magna-Tiles så populært?

Magna-Tiles er lige lidt mere populært end alle de andre konstruktionslegetøjer lige for tiden. Men hvorfor egentlig det? Hvorfor er det sjovere at bygge noget med Magna-Tiles, end at bygge med de andre former for konstruktionslegetøj? Det kan være svært at sige, men MagTiles som det også kaldes, er bare blevet ”in” lige for tiden. Forældrene lytter selvfølgelig til andre forældres råd og masser af bloggende husmødre har skrevet flotte artikler om Magna-Tiles, hvor de skamroser produkterne og viser billeder af produktet i brug hos forbrugerne, nemlig børnene. Det er trendy, det er funktionelt, det er holdbart og vi lader os inspirere og påvirke af hvad vores kollegaer, venner og bekendte har at sige.

MathFourMagnaTiles2

“Magnatiles start off at $51.50 for the smallest set, but believe me, they are totally worth it. They are durable, fun, and educational. We use them everyday for play and we use them as part of our homeschooling!”

http://themadmommy.com/magnatiles-review

Hvor køber jeg Magna-Tiles?

Mangler du noget nyt og noget sjovt til dine børn, måske til en fødselsdagsgave eller en julegave, så bør du overveje at se nærmere på Magna-Tiles. Mange børn har set legetøjet i børnehaven eller SFO’en og kender allerede en smule til det. Men er det noget bedre end at have sin helt egen kasse MagTiles derhjemme, som man ikke skal dele med 10 andre børn?

Magna-Tiles på YouTube
Magna-Tiles på Pinterest
Magna-Tiles på Twitter
Magna-Tiles på Instagram
Magna-Tiles på Facebook

Køb Magna-Tiles i Danmark, hos Nikostine.dk

About Thomas Madsen

Jeg er Viborggenser og født i 1979. Jeg har siden 1997 arbejdet på Internettet med IT opgaver og hjemmesider i flere forskellige jobs, blandt andet indenfor digitale tryksager, digital print, e-handel, social media markedsføring, content management og it-support. Min uddannelse er MultiMedieDesigner færdiggjort i 2002.

Leave a Comment